Itsenäisyyspäivänä olimme taas sukuloimassa Seinäjoella ja tietysti kisaamassa Lagun kisoissa samassa kaupungissa. Paikallinen agilityseura oli jo toista kertaa saanut upean Wallsport Areenan kisapaikakseen ja kyllä siellä kelpaakin kisata! Sisällä on lämmin ja pehmeällä keinonurmimatolla on mahtava juosta. Polvessani ei tuntunut kipua koko aikana.

Olin alunperin ilmoittanut Triinen kahteen 1-luokan kisaan, Wapun kahteen 2-luokan kisaan ja Wandan kahteen 3-luokan kisaan. 1- ja 2-luokan kisat kisat olivat lauantaina ja 3-luokan sunnuntaina, joten ajattelin selviäväni kisaviikonlopusta ihan kunnialla.

Triinellä kuitenkin alkoi juoksu, joten sen osalta kisat piti peruuttaa. Wappu nousi kolmosiin, joten ilmoitin luokannoususta järjestäjille ja pyysin heitä sijoittamaan starttijärjestyksessä meidät niin, etten kisaisi aivan peräjälkeen kahdella koiralla. Kaiken lisäksi lähtölistojen tekijälle oli tullut pieni vahinko ja hän oli merkinnyt minut ja Wapun myös kolmanteen kolmosluokan starttiin. Minulle se kyllä sopi, mutta paikanpäällä sainkin sitten selvittää montako kisaa olen kisannut ja montako maksanut. Onneksi asia ratkesi helposti Triinen maksetuilla kisastarteilla. Kiitokset Lagun kärsivällisille ja ystävällisille työntekijöille!

Ennen kisapäivää aloin kyllä miettiä, miten selviän viidestä startista 3-luokassa. Itse asiassa se ei ollut mikään ongelma, sillä - kuten jo kerroin - hallin pohja oli aivan mahtava juosta. Olimme Wapun kanssa yleensä ensimmäisinä tai toisina lähtöjärjestyksessä ja Wandan kanssa loppupuolella, joten sain hengähtää välissä riittävästi. Ongelmia tuotti vain se, että kaikki saman säkäluokan startit olivat peräjälkeen. Niinpä kun Wandan radan jälkeen vein koirat vauhdilla käymään ulkona, tuomari huuteli jo hyppyradan osallistujia rataantutustumiseen.

Ensimmäisessä startissa Wappu karkasi radalle. Tottakai ehdimme ottaa tällä systeemillä kiellon jo heti alkuvaiheessa ja lopulta ratavirheitä tuli 20. Wappu otti kaksi kieltoa, pudotti muurin palikan ja otti kontaktivirheen puomin alastulolta. Yliaika tuli 5,26 ja tällä sähläyksellä heltisi 15. sija.

Vähän hengähdettyäni lähdin Wandan kanssa samalle radalle ja koira oli innoissaan päästessään taas kisaamaan. Yllättäen Wanda pelästyi keinua ja hyppäsi siltä kesken pois, joten jouduin ottamaan sen kanssa keinun uudestaan. Myös puomin alastulolta tuli kontaktivirhe. Ratavirheistä tuli siis 10 ja yliaikaa 7,37. Sijoitus oli 13.

Hyppyradalla Wappu ei taaskaan suostunut jäämään lähtöön, vaan karkasi!  Pääsin kuitenkin Wapun matkaan hyvin ja selvisimme kepeille asti hienosti. Wappu jätti kuitenkin keppien kaksi viimeistä väliä pujottelematta ja koska en koskaan osaa korjata oikein, otin kepit alusta uudestaan. Muuten teimme radan virheettä, mutta kepeiltä tuli 5 ja yliaikaa 3,49. Sijoituksemme oli 31.

Wandan kanssa olikin mukava lähteä radalle, koska hyppärit ovat sen kanssa pelkästään nautiskelua. Wandakin on kärsimätön lähdössä, mutta odottaa aina lähtökäskyä. Wandan kanssa monet kaarrokset menivät hieman pitkiksi, koska olen niin tottunut ei-irtoavan Wapun ohjaamiseen, etten huomaa ohjata Wandaa  napakasti. Wanda teki kuitenkin puhtaan 0-radan ja ihanneaikakin alittui -4,02 sekunnilla. Taso oli kisoissa niin kova, että tällä tuloksella heltisi 19. sija.

Viimeiseen kisaan menin sitten vain Wapun kanssa. Aivan kuin Wanda olisi tämän ymmärtänyt, sillä se käpertyi häkkiinsä nukkumaan. Wappu karkasi jälleen radalle (!) ja otti kolme radalla kieltoa, joten saimme hylyn. Minusta teimme kuitenkin melko hyvän radan.

Wapun pentueen kasvattaja Sini saa kyllä olla kasvateistaan ylpeä, sillä nyt kaikki kolme sisarusta Nikke, Lilli ja Wappu ovat 3-luokassa! Nikke-veli oli myös Seinäjoella kisaamassa ja millaisin tuloksin: D-kisan voitto, E-kisasta kakkostila ja tuplanollat! F-kisassa tulikin sitten hylly, mutta onpa sitten hylly mille komeat pokaalit laittaa.

Nyt on tämän vuoden kisat kisattu. Ei todellakaan huono vuosi! Pääsimme Wapun kanssa tänä vuonna sekä 2- että 3-luokkaan ja Triine aloitti kisaamisen. Wandan kanssa aion jatkossa käydä vain silloin tällöin kisoissa nautiskelemassa, sillä nämä kaksi nuorinta vievät kyllä hienosti mehut ohjaajaltaan.