Kuten jo viimeksi kerroin, en ole talvi-ihminen. Joku väittää, että talvi on pukeutumiskysymys. Sitä se juuri onkin: kolmen lyhytkarvaisen koiran omistaja saa olla monta kertaa päivässä pukemassa ja riisumassa koirien takkeja. Siitä huolimatta paukkupakkasessa lenkkeily ei ole kivaa. Myös koiraharrastukset kylmissä halleissa eivät innosta.

Mieleni muuttuu aina maaliskuussa. Mikään ei ole niin mahtava paikka ulkoiluttaa koiria vapaana, kuin aurinkoinen järven jää. Jos vielä jäällä on lunta sopivasti ja pienoinen kantohanki, niin mikäs on ulkoilessa. Olemme kuluneen kuukauden ajan ottaneet ilon irti tästä mahdollisuudesta, sillä lempipaikkamme sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä.

Ansalle jäälenkit ovat olleet erityisen mieluisia. Koiralle kertyy emännän työpäivän aikana melkoisesti energiaa, jota on ihana purkaa juoksemalla vartalo suorana ympäri jäätä. Tänä vuonna lumitilanne on ollut niin suotuisa, että jäälle muodostui loistava kenttä tähän tarkoitukseen. Ja Ansa ei olisi Ansa, ellei sillä olisi aina joku metku mielessä. Kun emäntä kyykistyi hanskat takintaskuissa kuvaamaan koiria, joku hiippaili taakseni ja varasti hanskan. Ja sitten mentiin...

 

IMG_4237-normal.jpg

Hähhää, hanska on mun!

Tänään julistimme jäälenkkikauden päättyneeksi ja lähdimme lenkille metsään. Polut olivat pehmeitä ja tarpominen emännän näkökulmasta hankalaa, mutta kevään merkkejä oli mukava seurata. Toisaalta tämäkin vaihe on mukava, sillä käärmeet ovat vielä poissa vaarantamassa russeleiden maastolenkkeilyä.

Eilen kävimme Triinen kanssa korkkaamassa agilityn 2-luokan seuran omissa kisoissa. Agilityrata meni kontaktien puolesta puhtaasti, mutta innokas kontaktitreenaminen kostautui putki - A-este -yhdistelmässä. Triine ei tahtonut millään mennä A:n alla olevaan putkeen, vaan yritti jääräpäisesti A:lle. Hylkyhän siitä tuli, mutta muuten rata meni virheittä.

Hyppyradalla emännälle tuli lyllertämisen lakipiste vastaan okserin kohdalla, jossa olin auttamattomasti myöhässä. Ohjasin Triinen esteelle niin huonosti, että rimat lensivät. Muuten rata meni puhtaasti ja erään tiukan ohjauskulman onnistuminen jätti hyvät kisafiilikset. Olimme lopputuloksissa sentään kuudennella sijalla. Tästä onkin hyvä aloittaa kevään kisakausi!