Saavuimme perjantaina Pohjanmaalle sukuloimaan ja kisaamaan. Lauantaina Triinellä oli vuorossa kaksi starttia Lagun kisoissa Seinäjoella mini 2-luokassa.

Lähtövuoromme oli ensimmäisenä, mikä ei sovi Triinelle ollenkaan. Kun rataantutustumisen jälkeen hain koiran radalle, se oli ylikierroksilla ja huonossa kisavireessä. Koira esitti möllitasoista agilitya, johon kuului sähläystä kepeillä, kieltoja ja juuttuminen nuuskuttelemaan kenttää! Tällaista ei ole sattunut sitten viime juhannuksen, jolloin kisasimme nurmikentällä. Fiksuna ohjaajana olisin ottanut koiran radalta kesken pois, mutta sinnittelin maaliin asti.

Ennen seuraavaa starttia menin Triinen kanssa ulos treenailemaan tottelevaisuutta ja leikkimään loppuunajetulla vinkulelulla. Vaikka Lagun uusi halli on vielä keskeneräinen (mm. valaistus oli vielä heikohko), oli ulos raivattu ruhtinaallisesti tilaa touhuta koiran kanssa. Esittelin Triinelle vielä huippupalkan, joka odottaisi maalissa: äitini tekemiä lihapullia. Lamppu syttyi Triinen päässä, ja hyppyradalle sainkin aivan toisenlaisen koiran.

Triine oli jo lähdössä napakampi ja kesti hyvin sen, että siirsin sen lähtöpaikkaa oikeaan kohtaan jokusen kerran. Koko hyppyradan koira eteni vauhdilla - ainoastaan okserilla se hidasti ja hyppäsi hieman varovasti, sillä viime kisoissa ohjasin sen okserille niin huonosti, että koira rämähti rimojen päälle. Onneksi Triine sai taas loppusuoralla kunnon vauhdista kiinni, ja loppujen lopuksi tulimme toiseksi ja saimme LUVA:n!

Huomenna aloitamme Triinen kanssa tokokurssin kilpailuvalmiiden ryhmässä. Emme kyllä ole kilpailuvalmiita, mutta uskon ryhmän sopivan meille tasoltaan aivan hyvin. Kevään tulon huomaa myös emännän aktivoitumisessa. Kun sää lämpenee (tosin tuskastuttavan hitaasti!) ja illat ovat valoisia, alkaa mieli suuntautua enemmän koiraharrastusten pariin.